Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от зрял фасул

Мусака от зрял фасул

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Мусака от зрял фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Две от най-любимите ни ястия в една чиния - двоен повод за двойна порция, нали"

Необходими продукти

  • боб - 200 г зрял фасул, сварен
  • лук - 4 глави
  • моркови - 4 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварете фасула и запазете малко от водата му.

Разпределете половината в подмазнена тава и отгоре разпределете нарязания и запържен лук.

Върху лука разпределете морковите, които са настъргани и посолени на вкус.

Завършете с пласт от останалия боб и посолете. Залейте със струя олио и сложете да се изпече до готовност.

При поднасяне поръсете с червен пипер.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: