Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Панирани пържоли с гъбен сос

Панирани пържоли с гъбен сос

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Панирани пържоли с гъбен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско контрафиле - 600 г
  • кашкавал - 150 г
  • брашно - 120 г
  • лимони - 1 брой
  • яйца - 4 броя
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • За соса
  • манатарки - 100 г
  • царевично нишесте - 20 г
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме подготвеното свинско контрафиле от ципите, нарязваме го на карета, начукваме ги и овкусяваме с черен пипер и сол. Потапяме в изцедения сок от лимона и овалваме в брашно.

Разбиваме яйцата и към тях прибавяме настъргания кашкавал. Потапяме каретата в сместа и пържим в сгорещено олио по 4-5 минути от всяка страна.

След това ги поставяме върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина. Нарязваме манатарките на ситно, запържваме ги в масло до зачервяване, сипваме виното и овкусяваме с черен пипер и сол.

Размиваме царевичното нишесте с малко вода и прибавяме към гъбите. Оставяме да ври за около 2 минути. С готовия гъбен сос заливаме нашите панирани пържоли.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: