Лазаня с кайма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
25/03/2010
"Представяме ви една класическа италианска рецепта с български прочит - става даже още по-вкусна"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо147 789
  • Преглеждания за месеца750
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Лазаня

Начин на приготвяне

Запържваме лука до златисто, прибавяме ситно нарязания чесън и веднага след него каймата. Бъркаме непрекъснато, докато каймата се запържи и стане на малки гранулки. След това добавяме доматеното пюре и разбъркваме хубаво. Добавяме подправките и ситно нарязания магданоз.

В правоъгълна тавичка нареждаме 1/3 от корите за лазаня, които са предварително подготвени, отгоре слагаме 1/2 от плънката, ред кори, плънка и пак кори.

Отгоре настъргваме кашкавала и печем 30 минути при 180 градуса.

Пластмасова цедка за отцеждане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова цедка за отцеждане
6.67 лв.
Виж ››

Отцеждането на продуктите вече е лесно като детско игра с тази практична пластмасова цедка, която се грижи и за безопасността на ръцете ви

Рейтинг

5 21
4 9
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
никнай
никнай
29.02.2016 01:02
Тази твоя "Лазаня с кайма" си има име - "Лазаня болонезе".
0
0
37104
37104
28.02.2016 16:44
Къде го соса бешамел? Без сос каква лазаня. Тя ще е суха като подметка с твърди кори.
3
2
Селена
Селена
17.11.2014 19:01
Според мен лазанята е чудесна.
0
1