Тази твоя "Лазаня с кайма" си има име - "Лазаня болонезе".
29.02.2016 01:02
1
37104
Къде го соса бешамел? Без сос каква лазаня. Тя ще е суха като подметка с твърди кори.
28.02.2016 16:44
5
3
Селена
Според мен лазанята е чудесна.
17.11.2014 19:01
1
1
G
Забравих да спомена, че и доматеното пюре е много; само се наръсва плънката с течно пюре, а не да се прекалява.
23.01.2014 01:21
3
G
1. Броят на корите зависи от площта на тавата (правоъгълна или квадратна). 2. Всеки ред кори се мажат ОБИЛНО със сос бешамел и няма как да е суха.3. Кашкавалът в тази рецепта е малко, аз рендосвам на всеки ред върху плънката, в която има и гъби, най-много се рендосва най-отгоре и се разпределя останалия сос бешамел. На мен ми отива около 400г кашкавал за пет реда кори, включително последната. 4. Пече се покрита с алуминиево фолио, иначе кашкавалът отгоре ще се запече, а лазанята има нужда от поне 40-45 минути печене с фолио, което после се маха и се оставя само отгоре да хване коричка.
П.С. Добавих линк на снимка с моята лазаня във ФБ, но тъй като линка, естествено е на латиница, не ми позволиха да изпратя коментара си. Успех в готвенето! :)
23.01.2014 00:50
18
3
1
J
Това е и моята рецепта за лазаня!
01.03.2016 16:53
5
vasilena
Корите за лазанята не се варят.А се мажат с четка обилно със сос бешамел и се слага плънката пак кори пак се мажат с сос бешамел и най-оттгоре свършва с кори и пак се маже със соса най-хубаво е да се сложи фолио да се покрие отгоре тавата и да преседи 1-2 часа на хладно така попиват корите от соса и като се сложи във фурната да се пече корите набъбват и накрая се стърже кашкавал отгоре и се слага да се постопи малко в фурната.Сестра ми живее в Белгия и готви много италианска кухня тя ми каза така и аз го правя много пъти става страхотно вкусно.
16.12.2011 15:11
9
3
silvia
почти съм съгласна, само едно нещо не мисля, че е така- доматения сос, ми се струва че е малко, и точно поради тази причина корите и цялата лазаня, после стават сухи, иначе... ще е вкусна
24.11.2011 12:59
2
3
цеци
Ами те корите за лазанята се сваряват предварително подобно на спагетите, охлаждат се в студена вода и след това вече се нарежда самата лазаня, която се запича за съвсем кратко време да се разтопи кашкавала и да хване златиста коричка.
28.10.2011 01:02
3
8
pepi
Макар, че добавих и сос бешамел, лазанята стана суха и корите не бяха размекнати. Това е защото и соса, взет от друг сайт, не беше написан правилно и беше много малко. Да се чуди човек защо се слагат рецепти, дето за нищо не стават. Следващият път ми е ясно как да я направя. Но не се лъжете по тази рецепта.
11.06.2011 21:08
9
1
Калина Славова
Изглежда супер, дано да им хареса на моите в къщи, че иначе ще си го ям сама.
25.02.2011 15:11
F
Прави се сос бешамел (масло + брашно + прясно мляко или вода), с който се напояват всеки ред от корите - така не става суха. Сосът поема при печенето в корите.
24.02.2011 11:25
6
1
Надежда
Да, ще стане суха. Прави се някакъв сос, аз правя доматен, и слагам много кашкавал.
02.02.2011 15:19
2
2
Инес
Много е вкусна, опитайте. Да ви е сладко.
18.12.2010 17:48
3
1
krisi
Много е вкусна, не сте яли такава лазаня.
06.11.2010 18:16
1
Искам да питам
Не се ли слага някакъв сос, няма ли да станат корите сухи ?
П.С. Добавих линк на снимка с моята лазаня във ФБ, но тъй като линка, естествено е на латиница, не ми позволиха да изпратя коментара си. Успех в готвенето! :)