Начин на приготвяне
Запържваме лука до златисто, прибавяме ситно нарязания чесън и веднага след него каймата. Бъркаме непрекъснато, докато каймата се запържи и стане на малки гранулки. След това добавяме доматеното пюре и разбъркваме хубаво. Добавяме подправките и ситно нарязания магданоз.
В правоъгълна тавичка нареждаме 1/3 от корите за лазаня, които са предварително подготвени, отгоре слагаме 1/2 от плънката, ред кори, плънка и пак кори.
Отгоре настъргваме кашкавала и печем 30 минути при 180 градуса.
Коментари
П.С. Добавих линк на снимка с моята лазаня във ФБ, но тъй като линка, естествено е на латиница, не ми позволиха да изпратя коментара си. Успех в готвенето! :)