Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Любимият рататуй с патладжан и тиквички

Любимият рататуй с патладжан и тиквички

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Любимият рататуй с патладжан и тиквички
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
12/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
31 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • чушки - 5 бр.
  • патладжани - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • домати - 5 - 6 бр.
  • сол
  • зехтин - 5 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива, нарязва на шайби и се слага в подсолена вода да си пусне горчиви сок. Лукът, чесънът и чушките се почистват и нарязват на дребно, след което се слагат в тиган с малко мазнина да се задушат.

След като омекнат, към тях се прибавят нарязани на дребно или пасирани два домата. Ястието се поръсва със сол, прибавят се малко сух босилек и риган. Сосът се вари, докато се сгъсти.

След това се разпределя на дъното на тавичка, а отгоре се нареждат нарязаните на шайби тиквички, останалите домати и патладжани.

Зеленчуците се поръсват със сол, малко зехтин и пресен магданоз. Тавата се слага във фурната и ястието се пече на 180 градуса, докато се запекат и омекнат зеленчуците.

Любимият рататуй с патладжан и тиквички е готов!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: