Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Постна лазаня от тиквички и патладжан

Постна лазаня от тиквички и патладжан

JuliyaJuliya
Новак
1093342k
Постна лазаня от тиквички и патладжан
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Лазаня, която можете да похапвате дори по време на пост - без никакви угризения!"

Необходими продукти

  • кори за лазаня - 8 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • веган кашкавал - 30 г
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • растително мляко - 400 мл
  • зехтин - 4 с.л.
  • брашно - 40 г
  • индийско орехче на прах - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загрейте 1 с.л. зехтин и задушете нарязаните на ситно лука и чесъна.

Прибавете настърганите моркови и нарязаните на тънки резени патладжани.

След малко добавете, нарязаните на кубчета тиквички, босилека, ригана, солта и черния пипер.

Похлупете и оставяме да се готви, разбърквайки от време на време.

Междувременно пригответе соса.

Загрейте в тиган 3 с.л. зехтин, добавете брашното, разбъркайте и след минута добавяме на части млякото, като не спирате да бъркате.

След това прибавете солта, черния пипер и индийското орехче и гответе до сгъстяване.

На дъното на подходящ съд за печене сложете малко соса бешамел, върху него подредете кори лазаня, след това зеленчуковата смес. И така до приключване на продуктите. Най-отгоре поръсете с кашкавала и накрая соса бешамел.

Покрийте с алуминиево фолио и печете лазанята на 190°C около 25 минути, след това махнете фолиото и печете още 15 минути.

Извадете постната лазаня от фурната, охладете я за 15 минути и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: