Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Зеленчукова постна лазаня

Зеленчукова постна лазаня

Рая АндоноваРая Андонова
Новак
23431k52
Зеленчукова постна лазаня
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
08/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тортиля - 4 - 5 питки
  • червена леща - 1/2 ч.ч.
  • домати - 1 консерва
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • нахут - 1 консерва
  • червен боб - 1 консерва
  • черен боб - 1 консерва
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • доматено пюре
  • кориандър - на прах
  • чесън - на прах
  • чубрица
  • мащерка
  • сол
  • босилек
  • риган
  • олио
  • растително мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме приготвянето на богатата зеленчукова лазаня с обработване на зеленчуците. Морковите и лука кълцаме на ситно и задушаваме в олио за кратко. Добавяме и лещата към тях.

Следват доматите и подправките. Всичко се разбърква добре. Последни се добавят двата вида боб и нахутът. Отново разбъркваме, оставяме за 2-3 мин. и махаме от огъня.

Приготвяме си тава, в която ще ни е удобно да приготвим постната лазаня. Слагаме една тортиля, мажем с доматено пюре и отгоре слагаме малко от плънката.

Поставяме втора тортиля, доматено пюре и отново плънка. Това се прави до изчерпване на сместа. Завършва се с тортиля.

Така сглобена домашната лазаня се пече само отгоре в умерена фурна на 180 градуса. През това време се прави постен вариант на сос Бешамел от растителното мляко, брашното и олиото.

Когато сосът е готов, лазанята се изважда от фурната, полива се с него и после пак се връща да се допече.

Щом зеленчуковата постна лазаня е почти готова, може да се поръси кашкавал и да се пече още няколко минути до разтопяването му.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: