Картофената супа на баба

АнабелАнабелНовак40
10/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо189
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чушката се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тенджера с подсолена вода и три супени лъжици олио, след което тенджерата се слага на котлона.

Близо пет-шест минути след като е завряла водата, се прибавят обелените и нарязани на кубчета картофи. Във водата се пуска и един цял домат да се попари. Когато картофите са полуготови, се прибавя фидето.

Щом и то се свари, се изважда домата, отстранява се ципата му, намачква се и се връща в тенджерата. Готовата картофена супа се дръпва от котлона и се поръсва с прясно смлян черен пипер и нарязан на ситно магданоз.

След като поизстине малко, се застройва с разбито в кисело мляко яйце. Застройката се разрежда с малко от бульона на супата и се разбърква.

След като температурата на супата и застройката се уеднаквят, тя (застройката) се излива на струйка в супата, след което се разбърква. Картофената супа се сервира, поръсена с нарязан на ситно пресен магданоз.

Опитайте тази невероятна картофена супа на баба!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар