Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена Супа»Картофената супа на баба

Картофената супа на баба

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Картофената супа на баба
Снимка: Албена Асенова
2 / 5
10/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Твърдо заявяваме, че по-вкусна от картофената супа на баба няма"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • фиде - 1 и 1/2 шепи
  • сол
  • олио
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • домати - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чушката се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тенджера с подсолена вода и три супени лъжици олио, след което тенджерата се слага на котлона.

Близо пет-шест минути след като е завряла водата, се прибавят обелените и нарязани на кубчета картофи. Във водата се пуска и един цял домат да се попари. Когато картофите са полуготови, се прибавя фидето.

Щом и то се свари, се изважда домата, отстранява се ципата му, намачква се и се връща в тенджерата. Готовата картофена супа се дръпва от котлона и се поръсва с прясно смлян черен пипер и нарязан на ситно магданоз.

След като поизстине малко, се застройва с разбито в кисело мляко яйце. Застройката се разрежда с малко от бульона на супата и се разбърква.

След като температурата на супата и застройката се уеднаквят, тя (застройката) се излива на струйка в супата, след което се разбърква. Картофената супа се сервира, поръсена с нарязан на ситно пресен магданоз.

Опитайте тази невероятна картофена супа на баба!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: