Начин на приготвяне
Лукът, морковът и чушката се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тенджера с подсолена вода и три супени лъжици олио, след което тенджерата се слага на котлона.
Близо пет-шест минути след като е завряла водата, се прибавят обелените и нарязани на кубчета картофи. Във водата се пуска и един цял домат да се попари. Когато картофите са полуготови, се прибавя фидето.
Щом и то се свари, се изважда домата, отстранява се ципата му, намачква се и се връща в тенджерата. Готовата картофена супа се дръпва от котлона и се поръсва с прясно смлян черен пипер и нарязан на ситно магданоз.
След като поизстине малко, се застройва с разбито в кисело мляко яйце. Застройката се разрежда с малко от бульона на супата и се разбърква.
След като температурата на супата и застройката се уеднаквят, тя (застройката) се излива на струйка в супата, след което се разбърква. Картофената супа се сервира, поръсена с нарязан на ситно пресен магданоз.
Опитайте тази невероятна картофена супа на баба!
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за вкусна картофена яхния или тази картофена крем-супа.