Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет от пъдпъдъчи яйца

Омлет от пъдпъдъчи яйца

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Омлет от пъдпъдъчи яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пъдпъдъчи яйца - 10 броя
  • лук - 1 глава, кромид
  • чушки - 1 брой, червена
  • зехтин - 1 к.ч.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме малко зехтин в тиган, добавяме ситно нарязания лук, чушката нарязана на кубчета, малко сол, кориандър и черен пипер, след като се запържат добре, отстраняваме тигана от котлона.

В друг тиган загряваме две супени лъжици зехтин, разбиваме пъдпъдъчите яйца, към тях добавяме запържените лук и чушка, разбъркваме, изсипваме сместа в тигана и захлупваме с капак.

След около 2 минути, с помощта на шпатула, отлепяме внимателно омлета и обръщаме, за да се сготви и от другата страна.

Поднасяме готовия Омлет от пъдпъдъчи яйца.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: