Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пастет»Пастет от херинга

Пастет от херинга

Пастет от херинга
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • херинга - 200 г осолена
  • масло - 2 с.л.
  • копър - ½ връзка
  • индийско орехче
  • ябълки - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филе от херинга се смила на машинка или се накълцва, смесва се с маслото и се претрива през сито.

Сместа се разбива в купичка с малка дървена лъжица. Прибавя се стрито индийско орехче, на вкус.

Пастетът се сипва в голяма чиния и се поръсва с наситнения копър. Огражда се с нарязани ябълки.

По желание може в самия пастет също да се прибавят настъргани ябълки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: