Телешко задушено по френски

29/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо60
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки с желаната големина. Лука нарязваме на едро.

Загряваме маслото в тенджера и запържваме вътре месото и лука за 5-6 минути. Добавяме брашното и запържваме за още 2-3 минути. Посоляваме и добавяме черния пипер.

Изцеждаме сока от лимоните и го сипваме в тенджерата. Наливаме виното и пускаме вътре дафиновия лист. Варим на слаб огън около 1 час.

Разбиваме жълтъците, смесваме ги със сметана и сипваме в тенджерата при месото. Оставяме на котлона, докато заври и отместваме.

Сервираме ястието топло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар