Пълнени патладжани с кайма и домати

29/08/2019
Румяна Сакалийска
отРумяна СакалийскаНовак
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо110
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните, разполовяваме ги по дължина, посоляваме и оставяме за 30 минути. Да се отдели горчивата течност. След това ги подсушаваме, цепваме ги по дължина, като внимаваме да не ги разцепим.

Изпържваме ги в сгорещеното олио. В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. След като лука омекне, добавяме кайма и леко я запържваме.

Подправяме с черен пипер и сол, прибавяме настърганите домати и ситно нарязания магданоз и оставяме да ври за 10 минути.

С вече приготвената плънка пълним цепнатината на патладжаните. Подреждаме ги в намазана с олио тава. Всеки патладжан покриваме с нарязани на колелца домати. Печем за около 15 минути в умерена фурна.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар