Пълнени патладжани с кайма и домати

Румяна Сакалийска
Румяна Сакалийска
Новак
29/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо185
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните, разполовяваме ги по дължина, посоляваме и оставяме за 30 минути. Да се отдели горчивата течност. След това ги подсушаваме, цепваме ги по дължина, като внимаваме да не ги разцепим.

Изпържваме ги в сгорещеното олио. В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. След като лука омекне, добавяме кайма и леко я запържваме.

Подправяме с черен пипер и сол, прибавяме настърганите домати и ситно нарязания магданоз и оставяме да ври за 10 минути.

С вече приготвената плънка пълним цепнатината на патладжаните. Подреждаме ги в намазана с олио тава. Всеки патладжан покриваме с нарязани на колелца домати. Печем за около 15 минути в умерена фурна.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар