Крем Дипломат

Сиси ГеноваСиси ГеноваНовак
20/06/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 350
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата54
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с телена бъркалка жълтъците, захарта с прясното мляко и брашното и сложете съда на котлона. Бъркайте, докато започне да се сгъстява.

Накиснете желатина в студената вода, докато набъбне. Към горещия свален от котлона крем добавете настъргана лимонова кора и разтопения в микровълнова за кратко (10-тина секинди) желатин.

Оставете крема да се охлади, след което го разбъркайте с отделно разбитата сметана. Отделете една неголяма част от крема и го разбъркайте с какаото.

Разсипете двата вида крем в десертни купички или чашки, като ги редувате. Сложете крем Дипломат в хладилник, докато стегне.

Рейтинг

5 6
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Лейла
Лейла
08.04.2014 16:28
Аз на дъното на чашата слагам ядка орех и едро сладко,
по средата на чашата също и отгоре украсявамс бисквитка
"котешко езиче"
1
0