Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Супа от свинско месо с ориз

Супа от свинско месо с ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Супа от свинско месо с ориз
Снимка: Илияна Димова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • свинско месо с кости - 500 г или свински кости 800 г
  • лук - 1 бр. кромид
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 4 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • масло краве - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • куркума - подправка
  • яйца - 1 бр. прясно за застройка
  • лимонена киселина - няколко кристалчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинското месо (500 г) или свински кости (800 г) много хубаво. Слагаме в по-голяма тенджера и заливаме с вода. (когато месото се вари с костите, супата става по-вкусна).

Включваме котлона и когато кипне водата и се образува пяна, отливаме и измиваме отново добре свинското. Наливаме чиста, топла вода (2 и 1/2 л приблизително или колкото е необходимо ).

Прибавяме почистени и нарязани или настъргани морков (1 бр.) и лук (1 бр.). Ръсваме черен пипер на вкус и чубрица на вкус.

Варим свинската супа до много хубаво сваряване на свинското месо (трябва лесно да се отделя от костите). Когато е готово месото -сварено, изваждаме с решетъчна лъжица и оставяме в чиния да се охлади, а във врящата супа, сипваме измит с няколко води ориз (4 с.л. или количество по вкус).

Наливаме олио (3 с.л.). Прибавяме и краве масло (1 ч.л.). Ръсваме куркума на вкус. Оставяме ориза в супата да се вари и почистваме месото от костите и наситняваме. Прибавяме хапките свинско месо в супата, посоляваме и при необходимост доливаме топла вода.

Когато е готова супата от свинско месо с ориз, дръпваме от котлона.

В касерола счукваме яйце (1 бр.), ръсваме щипка лимонена киселина и разбиваме. Към яйцето черпак по черпак и с непрекъснато разбъркване наливаме от горещата супа, докато се напълни касеролата, и тогава изливаме внимателно на струйка в супата и отново с разбъркване.

Връщаме супата на котлона и оставяме да къкри още малко, като разбъркваме непрекъснато.

Сервираме супата с оцет или сок от лимон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: