Начин на приготвяне
Измиваме свинското месо (500 г) или свински кости (800 г) много хубаво. Слагаме в по-голяма тенджера и заливаме с вода. (когато месото се вари с костите, супата става по-вкусна).
Включваме котлона и когато кипне водата и се образува пяна, отливаме и измиваме отново добре свинското. Наливаме чиста, топла вода (2 и 1/2 л приблизително или колкото е необходимо ).
Прибавяме почистени и нарязани или настъргани морков (1 бр.) и лук (1 бр.). Ръсваме черен пипер на вкус и чубрица на вкус.
Варим свинската супа до много хубаво сваряване на свинското месо (трябва лесно да се отделя от костите). Когато е готово месото -сварено, изваждаме с решетъчна лъжица и оставяме в чиния да се охлади, а във врящата супа, сипваме измит с няколко води ориз (4 с.л. или количество по вкус).
Наливаме олио (3 с.л.). Прибавяме и краве масло (1 ч.л.). Ръсваме куркума на вкус. Оставяме ориза в супата да се вари и почистваме месото от костите и наситняваме. Прибавяме хапките свинско месо в супата, посоляваме и при необходимост доливаме топла вода.
Когато е готова супата от свинско месо с ориз, дръпваме от котлона.
В касерола счукваме яйце (1 бр.), ръсваме щипка лимонена киселина и разбиваме. Към яйцето черпак по черпак и с непрекъснато разбъркване наливаме от горещата супа, докато се напълни касеролата, и тогава изливаме внимателно на струйка в супата и отново с разбъркване.
Връщаме супата на котлона и оставяме да къкри още малко, като разбъркваме непрекъснато.
Сервираме супата с оцет или сок от лимон.