Млечна яхния със скумрия

28/08/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • черен пипер - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, главите се режат, вътрешността и гръбначната кост. Маха се и кожата.

Разрязва се на парчета и се вари 30 минути в прясното мляко с лук, масло, сол, черен пипер и дафинов лист.

Сервира се в отварата, в която е била варена скумрията. Може да се гарнира с варени картофи или задушени зеленчуци.

Много вкусна млечна яхния със скумрия!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар