Традиционна агнешка дроб сърма

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
156
12
507
3
25/08/2019
"Никак не си представяме Гергьовденската трапеза без традиционната агнешка дроб сарма, сигурно и вие "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо517
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре дреболиите и ги слагаме да се сварят. След това ги отцеждаме и ги нарязваме на дребни кубчета. Сгорещяваме олио и в него запържваме ситно нарязания лук.

Слагаме червен пипер и заливаме с около 150 мл. вода. Прибавяме ориза, доматите нарязани на ситно, дреболиите, джоджена, магданоза, черен пипер и сол. Оставяме да се задуши за 15 мин.

Агнешките була нарязваме на три, във всяко парче було поставяме от дроб сармата и увиваме като сарми.

Нареждаме пълнените була в тавичка, плътно едно до друго. Слагаме малко вода и мазнина и печен докато стане напълно готово.

Разбиваме яйцата и млякото, посоляваме и заливаме пълнените була. Печем до зачервяване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар