Традиционна агнешка дроб сърма

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
207
498
194
37
5
25/08/2019
"Никак не си представяме Гергьовденската трапеза без традиционната агнешка дроб сарма, сигурно и вие "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 760
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре дреболиите и ги слагаме да се сварят. След това ги отцеждаме и ги нарязваме на дребни кубчета. Сгорещяваме олио и в него запържваме ситно нарязания лук.

Слагаме червен пипер и заливаме с около 150 мл. вода. Прибавяме ориза, доматите нарязани на ситно, дреболиите, джоджена, магданоза, черен пипер и сол. Оставяме да се задуши за 15 мин.

Агнешките була нарязваме на три, във всяко парче було поставяме от дроб сармата и увиваме като сарми.

Нареждаме пълнените була в тавичка, плътно едно до друго. Слагаме малко вода и мазнина и печен докато стане напълно готово.

Разбиваме яйцата и млякото, посоляваме и заливаме пълнените була. Печем до зачервяване.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-24%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар