Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка дроб чорба с фиде

Агнешка дроб чорба с фиде

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Агнешка дроб чорба с фиде3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • агнешки комплект - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • фиде - 1/2 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • джоджен - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • Застройка
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешките дреболийки добре.

Чревцата обръщаме и измиваме много добре. Поставяме в топла вода и варим.

Отпенваме от време на вареме, а след като са готови, вадим и прецеждаме бульона.

Настъргваме моркова и го задушавамев олиото с 3-4 с.л. вода.

Към него добавяме дреболиите, черния пипер, солта и червения пипер.

Сипваме бульона на около 3 пръста над нивото на дреболиите.

След като заври, добавяме фидето и джоджена, нарязан на ситно.

Продължаваме да варим агнешката супа до готовността на фидето.

Разбиваме жълтъка с киселото мляко и добавяме към дроб чорбата.

Разбърква всичко, поръсваме агнешката дроб чорба с фиде с черен пипер и сервираме.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: