Начин на приготвяне
Измиваме агнешките дреболийки добре.
Чревцата обръщаме и измиваме много добре. Поставяме в топла вода и варим.
Отпенваме от време на вареме, а след като са готови, вадим и прецеждаме бульона.
Настъргваме моркова и го задушавамев олиото с 3-4 с.л. вода.
Към него добавяме дреболиите, черния пипер, солта и червения пипер.
Сипваме бульона на около 3 пръста над нивото на дреболиите.
След като заври, добавяме фидето и джоджена, нарязан на ситно.
Продължаваме да варим агнешката супа до готовността на фидето.
Разбиваме жълтъка с киселото мляко и добавяме към дроб чорбата.
Разбърква всичко, поръсваме агнешката дроб чорба с фиде с черен пипер и сервираме.