Супа от леща без запръжка

13/08/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо47
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • леща - 1/2 ч.ч. червена белена
  • лук - 1 бр. кромид
  • чушки - 1 бр. зелена
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • чубрица
  • черен пипер
  • бульон пилешки - 1 бр. кубче
  • яйца - 1 бр.
  • лимонена киселина - няколко кристалчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на ситно лука (1 бр.), зелената чушка (1 бр.) и морковите (1-2 бр.). В тенджерка наливаме 1 и 1/2 л. вода и слагаме кубче пилешки бульон (1 бр.). Като заври водата, сипваме нарязаните зеленчуци, ръсваме черен пипер и чубрица на вкус и варим приблизително 15 минути, или докато омекнат всички продукти.

Тогава сипваме във врящата супа и измита в няколко води червена белена леща (1/2 ч.ч.). Наливаме олио (1/2 к.ч.) и варим още 15 минути до хубаво сваряване и на лещата. При необходимост може да долеем топла вода.

Когато е готова супата, слагаме яйцето, което разбиваме в купичка с няколко кристалчета лимонена киселина. Наливаме по малко от супата при яйцето и когато се изравнят температурите, изливаме застройката в цялата супа от леща. Разбъркваме няколко пъти и дръпваме супата от котлона. Може да сервираме топла или охладена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар