Начин на приготвяне
Залейте копривата с вряла вода и покрийте съда с капак или чиния. Оставете да престои така поне половин час. Това се прави дори ако ползвате замразена или изсушена коприва.
През това време може да си приготвите останалите зеленчуци.
Лукът се обелва от люспите и се измива. Нарязва се на ситно и се отделя в чинийка. При него се добавя почистеният и настърган на ренде морков.
Сложете около литър и половина вода да заври. В нея изсипете подготвените зеленчуци.
Накисната коприва нарежете на едро и също добавете във водата.
Подправете със сол и червен пипер. Прибавете джоджена и оставете да ври на слаб огън около половин час.
След това е ред да прибавете и ориза към вкусната копривена супа. Преди това старателно го измийте под течаща вода.
Добавете маслото и оставете супа от коприва без запръжка да се вари до пълното сваряване на ориза.