Ezine.bg»Рецепти»Паста»Равиоли с тиквички и маскарпоне

Равиоли с тиквички и маскарпоне

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Равиоли с тиквички и маскарпоне2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • брашно - 390 г
  • яйца - 5 бр. жълтък
  • сол - 1/2 ч.л.
  • за плънката
  • тиквички - 500 г
  • маскарпоне - 200 г
  • рукола - 20 г
  • сирене - 70 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта. Изсипете го в тава, направете в средата кладенец и изсипете вътре предварително разбитите жълтъци. Замесете тесто.

Ако яйцата са по-малки и тестото ви се види малко сухо може да добавите и малко хладка вода.

Готовото тесто трябва да се меси поне 10 минути, докато не усетите, че става еластично в ръцете ви. Разделете го на две, покрийте го с кърпа и го оставете на хладно поне 30 минути.

Пригответе плънката за равиолите като смесите настърганите тиквички с натрошеното сирене. Добавете към тях и ситно нарязаната рукола и разбитото яйце. Смесете всичко с маскарпонето и разбъркайте до получаването на еднородна маса.

Разточете половината тесто на тънък лист. С помощта на чаша или друга подходяща форма направете кръгчета от тесто. В центъра на всяко поставете по малко от плънката.

Разточете и втората половина от тестото. Изрежете същия брой кръгчета и покрийте първите. С помощта на вилица запечатайте двата пласта по цялата окръжност.

Варете равиолите във вряща подсолена вода за 3-4 минути, докато не изплуват на повърхността.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: