Начин на приготвяне
Пресейте брашното със солта. Изсипете го в тава, направете в средата кладенец и изсипете вътре предварително разбитите жълтъци. Замесете тесто.
Ако яйцата са по-малки и тестото ви се види малко сухо може да добавите и малко хладка вода.
Готовото тесто трябва да се меси поне 10 минути, докато не усетите, че става еластично в ръцете ви. Разделете го на две, покрийте го с кърпа и го оставете на хладно поне 30 минути.
Пригответе плънката за равиолите като смесите настърганите тиквички с натрошеното сирене. Добавете към тях и ситно нарязаната рукола и разбитото яйце. Смесете всичко с маскарпонето и разбъркайте до получаването на еднородна маса.
Разточете половината тесто на тънък лист. С помощта на чаша или друга подходяща форма направете кръгчета от тесто. В центъра на всяко поставете по малко от плънката.
Разточете и втората половина от тестото. Изрежете същия брой кръгчета и покрийте първите. С помощта на вилица запечатайте двата пласта по цялата окръжност.
Варете равиолите във вряща подсолена вода за 3-4 минути, докато не изплуват на повърхността.