Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с пиле и гъби

Лазаня с пиле и гъби

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3091k4k2
Лазаня с пиле и гъби
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Вкусна и сочна лазаня с пиле и Бешамел - уникална комбинация."

Необходими продукти

  • кори за лазаня - 9 броя
  • гъби - 300 грама
  • готварска сметана - 100 мл
  • пилешко филе - 500 грама
  • кашкавал - 200 грама
  • за бешамела
  • готварска сметана - 100 мл
  • масло - 50 грама
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 50 грама
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • индийско орехче - ¼ ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе Бешамела.

В малка каселора на слаб котлон разтопете маслото. Добавете брашното и го запържете за 2-3 минути. Сипете млякото, като не спирате да бъркате.

Увеличете силата на котлона и бъркайте до сгъстяване на соса. Посолете и овкусете с подправките.

Накрая добавете сметаната в Бешамела. Когато сосът кипне отново, свалете от огъня.

В отделен съд сварете за 5 минути пилешкото филе. Извадете и го охладете, нарежете го на малки кубченца.

Обелете и наситнете гъбите.

Загрейте малко олио и запържете гъбите, добавете месото и сметаната. Гответе на слаб огън около 5 минути, накрая посолете.

Намазнете форма за печене. Сипете на дъното 4 лъжици от соса и сложете 3 кори. Отново следва сос и половината месна плънка. Поръсете с настърган кашкавал и сложете нови 3 кори. Разпределете отново от соса и покрийте с останалата месна смес.

Сложете последните 3 кори и завършете с Бешамел. Поръсете с останалия кашкавал.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете лазанята за половин час.

Лазанята с пиле и гъби е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: