Начин на приготвяне
Първо пригответе Бешамела.
В малка каселора на слаб котлон разтопете маслото. Добавете брашното и го запържете за 2-3 минути. Сипете млякото, като не спирате да бъркате.
Увеличете силата на котлона и бъркайте до сгъстяване на соса. Посолете и овкусете с подправките.
Накрая добавете сметаната в Бешамела. Когато сосът кипне отново, свалете от огъня.
В отделен съд сварете за 5 минути пилешкото филе. Извадете и го охладете, нарежете го на малки кубченца.
Обелете и наситнете гъбите.
Загрейте малко олио и запържете гъбите, добавете месото и сметаната. Гответе на слаб огън около 5 минути, накрая посолете.
Намазнете форма за печене. Сипете на дъното 4 лъжици от соса и сложете 3 кори. Отново следва сос и половината месна плънка. Поръсете с настърган кашкавал и сложете нови 3 кори. Разпределете отново от соса и покрийте с останалата месна смес.
Сложете последните 3 кори и завършете с Бешамел. Поръсете с останалия кашкавал.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете лазанята за половин час.
Лазанята с пиле и гъби е готова.