Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с пиле и спанак

Лазаня с пиле и спанак

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Лазаня с пиле и спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Подарете си удоволствието да си хапнете от лазанята с пиле и спанак"

Необходими продукти

  • пилешко месо - около 500 г пилешки гърди
  • лук - 2 глави
  • спанак - 500 г
  • кори - 1 опаковка, за лазаня
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган или пармезан
  • кимион - щипка
  • червен пипер
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
  • За бешамела
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо, а отделно бланширайте почистения спанак за 2-3 минути. Отцедете го добре и го нарежете.

За Бешамела запържете брашното в сгорещеното масло и разредете при непрекъснато бъркане с прясното мляко.

Объркайте така приготвения сос със спанака и нарязаните пилешки гърди. Овкусете се със сол, черен пипер, кимион, индийско орехче и червен пипер. Отделно запържете в малко зехтин скълцания ситно лук и го разбъркайте със соса.

В подходяща тава започнете да редувате пласт от кори за лазаня, пилешко-спаначена смес и настърган кашкавал/пармезан.

Най-отгоре завършете с кашкавал, може и малко сирене по желание, като поръсите обилно. Сложете лазанята с пиле и спанак да се пече в загряна на 160 градуса за около 25-30 минути.

Рейтинг

4.4
55
43
31
20
10
Дай твоята оценка: