Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Пиле с гъби кримини

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
651472k153
Пиле с гъби кримини
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2
09/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Пиле с гъби, което много обичаме да похапваме у дома"

Необходими Продукти

  • пиле - около 1. 2 кг
  • За пилето
  • чесън - 3 скилидки (цели, небелени)
  • мащерка - 1 ч.л.
  • зехтин - 30 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • За гъбите
  • гъби - 500 г кримини (или печурки)
  • бяло вино - 120 мл
  • масло - 50 г краве
  • магданоз - 1/2 връзка
  • бульон - 250 мл зеленчуков
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето нарежете на порции, овкусете го със смес от зехтин и подправки. Сложете го в тава и помежду им наредете чесъна. Сипете бульона и виното.

Завийте с фолио и печете пилето за час на 180 градуса.

Почистете и нарежете гъбите, сложете в тиган с масло и малко зехтин. Запържете ги. Овкусете с пипер и сол.

Махнете фолиото от тавата с пилето и сложете гъбите. Печете пилето с гъби още десет минути.

Може да поднесете пилето с гъби кримини със соса от печенето.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: