Начин на приготвяне
Измитото и подсушено пиле се се посолява, поръсва с черен пипер и индийско орехче. Полива се леко от вън и вътре със соев сос и се напръсква с вино. Оставя се да престои покрито в хладилник за половин-един час.
През това време половината от гъбите се почистват, нарязват ситно и се запържват с 1-2 с.л. масло.
След като омекнат и течността се изпари, се овкусяват с малко от подправките. При тях се добавят 2 с.л. накълцан магданоз и 1/2 ч.ч. смлени трохи от пресен хляб.
Напълнете с тази плънка пилето и го зашийте при нужда. Сложете го в намаслена тава, около него подредете цели гъбки и полейте с останалото вино.
Намажете пилето отгоре с масло и сложете да се пече в умерено загряна фурна до готовност, като от време на време го поливате със соса в тавата.