Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Пълнено пиле с ориз и гъби

ЗориЗори
Новак
1695415k287
Пълнено пиле с ориз и гъби
Снимка: Зори
1 / 4
29/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Това пълнено пиле ще нахрани и най-големите семейства - заслужава си!"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло, охладено
  • моркови - 1 бр. малък
  • гъби - 1 шепа, сушени, горски
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 к.л
  • ориз - 1 к.ч.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • краве масло - 3 с.л.
  • чили - 1/2 к.л. едро смляно
  • мащерка - прясна, клонки
  • олио - 3 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и опърлете цялото пиле. Сложете го в плик за печене и овкусете с подправките - черен, червен пипер и сол. Може и с други.

В съд сложете сушените гъби и ги залейте с 2 ч.ч. гореща вода. Измийте ориза и го сложете в тенджера с вода.

Запържете в тиган накълцаните чесън и лук, после добавете моркова и гъбите към тях. Добавете ориза и малко по малко водата, в която са стояли гъбите.

Сипете и подправки - сол и черен пипер, мащерка. Разбъркайте плънката за пилето в плик и го напълнете с нея. Запушете отвора с половин обелен лимон.

Полейте пълненото пиле с малко зехтин. Сложете в плика при него глава чесън и малко прясна мащерка. Добавете 1 к.ч. вода и завържете плика.

Печете пилето с ориз в тава на 180 градуса до готовност - около 75 минути.

Пълненото пиле с ориз и гъби е много, много вкусно!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: