Начин на приготвяне
Измийте, подсушете и опърлете цялото пиле. Сложете го в плик за печене и овкусете с подправките - черен, червен пипер и сол. Може и с други.
В съд сложете сушените гъби и ги залейте с 2 ч.ч. гореща вода. Измийте ориза и го сложете в тенджера с вода.
Запържете в тиган накълцаните чесън и лук, после добавете моркова и гъбите към тях. Добавете ориза и малко по малко водата, в която са стояли гъбите.
Сипете и подправки - сол и черен пипер, мащерка. Разбъркайте плънката за пилето в плик и го напълнете с нея. Запушете отвора с половин обелен лимон.
Полейте пълненото пиле с малко зехтин. Сложете в плика при него глава чесън и малко прясна мащерка. Добавете 1 к.ч. вода и завържете плика.
Печете пилето с ориз в тава на 180 градуса до готовност - около 75 минути.
Пълненото пиле с ориз и гъби е много, много вкусно!