Начин на приготвяне
Внимателно измиваме и подсушаваме пилето. Започваме да го обезкостяваме, като вадим кокалите на бутчетата, после премахваме гръдните и гръбни кости и запазваме крилцата.
Наситняваме лука и го задушаваме в олиото, добавяме накълцаните гъби, наситнената чушка и готвим, докато омекнат.
Овкусяваме с пилешки бульон и черен пипер. Поръсваме с наситнения магданоз.
С готовата смес започваме да пълним пилето, което сме зашили с конец от към шийката. Редуваме плънка с резени пушено сирене. Зашиваме и другия отвор, като слагаме от плънката и в бутчетата, които защипваме с клечки за зъби или зашиваме.
Намазваме добре оформеното пиле с масло, поръсваме го с червен пипер и сол.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна в намаслена тавичка, в която сме сложили и малко вода.
На 35-40 минута поливаме пилето с получения в тавата сос и допичаме до готовност.