Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пълнено пиле с гъби и чушки

Пълнено пиле с гъби и чушки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Пълнено пиле с гъби и чушки2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Страхотно предложение за специални поводи или вкусни семейни вечери - една рецепта, която непременно трябва да си запишете"

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • гъби - 300 г, по избор
  • пушено сирене - 300 г
  • чушки - 1 бр., червена
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • магданоз - 1 вр., наситнен
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно измиваме и подсушаваме пилето. Започваме да го обезкостяваме, като вадим кокалите на бутчетата, после премахваме гръдните и гръбни кости и запазваме крилцата.

Наситняваме лука и го задушаваме в олиото, добавяме накълцаните гъби, наситнената чушка и готвим, докато омекнат.

Овкусяваме с пилешки бульон и черен пипер. Поръсваме с наситнения магданоз.

С готовата смес започваме да пълним пилето, което сме зашили с конец от към шийката. Редуваме плънка с резени пушено сирене. Зашиваме и другия отвор, като слагаме от плънката и в бутчетата, които защипваме с клечки за зъби или зашиваме.

Намазваме добре оформеното пиле с масло, поръсваме го с червен пипер и сол.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна в намаслена тавичка, в която сме сложили и малко вода.

На 35-40 минута поливаме пилето с получения в тавата сос и допичаме до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: