Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Пълнени агнешки гърди с ечемик

Пълнени агнешки гърди с ечемик

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пълнени агнешки гърди с ечемик1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 бр. агнешки гърди
  • лук - 1 глава
  • ечемик - 1 ч.ч. сварен
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на остър нож разрежете месото по дължина, близо да ребрата и оформете джоб.

Натрийте агнешкото първо с мазнината, а после със сол и черен пипер на вкус и отвън и отвътре.

Изрежете малко от месото, така че да не си развалете вече приготвения джоб. Смелете го заедно с ечемика и лука в месомелачката или с помощта на блендер.

Напълнете агнешките гърди, зашийте ги или ги забодете с клечки за зъби и поставете в дълбок съд с капак. Сипете малко вода на дъното. Захлупете (или завийте с фолио) и печете поне 70-80 минути в умерена фурна.

Махнете капака и запечете за още 10 минути до получаване на коричка.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: