Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пълнени пилешки гърди във фолио

Пълнени пилешки гърди във фолио

Пълнени пилешки гърди във фолио
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Любимата плънка и любимите пилешки гърди - това направо си е любимото ястие"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 2 половинки
  • бекон - 100 г
  • кисели краставички - 2 бр.
  • гъби - 1/2 бурканче мариновани
  • подправка за пиле - пикантина
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • краве масло - 20 г
  • яйца - 2 бр. сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се овкусяват с пикантината и се овалват в разтопеното краве масло.

Разрязват се по дължина по средата и се прави джоб. Каставичките и бекона се нарязват на кубчета.

Гъбите и те се нарязват. Пълни се джобът с тази смес.

Яйцата се режат на половинки и се слагат върху пълнежа.

Забожда се с клечка за зъби да не се отварят пилешките рула.

Поставя се върху намазнено олио и се завива като бонбон.

Така приготвените пълнени пилешки гърди във фолио се поставя в тавичка и се пече на 200°C един час.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: