Варено агнешко

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
915
148
107
Варено агнешко
10/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на малки парченца и го посолете хубаво. Пуснете го в кипяща вода, оставете го малко да се попари. Долейте още вода и варете до омекване.

Когато месото е сварено може да добавите нарязаните на ситно зеле, моркови, алабаш и лук. Подправете със зърната черен пипер и задушавайте на умерен огън до омекване на зеленчуците.

Размразете грахa и я задушете с малко масло. Добавете и гъбите нарязани на тънки филийки и също ги задушете за кратко. Добавете ги към останалите продукти.

Преди да свалите от огъня разбийте брашното със сметана и застройте с него агнешкото със зеленчуци. Добавете лимонов сок на вкус.

За горнитуа може да използвате варен ориз.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: