Летен зеленчуков гювеч

ГеновеваГеновеваЧирак71117210
30/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо159
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковите се обелват, измиват и нарязват на едро. Слагаме в продълговата тава, в която сме сложили 5 с.л. олио нарязания лук да се запържи, след това слагаме морковите и картофите и ги запържваме и тях.

След като поомекнат, добавяме също така и зелените чушки и тиквичката, също нарязани на едро, зелен боб, който е бланширан предварително. Запържваме всички зеленчуци и после добавяме червения пипер и пасирани домати.

Посоляваме всичко, добавяме черен пипер, объркваме добре, наливаме вода, да се покрият зеленчуците. Пъхаме във фурната и оставяме да се готви за няколко часа, като периодично разбъркваме с дървена лъжица.

При нужда налейте още вода. Накрая, ако е много воден гювечът, добавете 2 с.л. брашно, разтворено в малко вода, и ще се сгъсти. Преди да изключите фурната, след като е готов летният зеленчуков гювеч, поръсете с нарязан магданоз. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар