Начин на приготвяне
Картофите и морковите се обелват, измиват и нарязват на едро. Слагаме в продълговата тава, в която сме сложили 5 с.л. олио нарязания лук да се запържи, след това слагаме морковите и картофите и ги запържваме и тях.
След като поомекнат, добавяме също така и зелените чушки и тиквичката, също нарязани на едро, зелен боб, който е бланширан предварително. Запържваме всички зеленчуци и после добавяме червения пипер и пасирани домати.
Посоляваме всичко, добавяме черен пипер, объркваме добре, наливаме вода, да се покрият зеленчуците. Пъхаме във фурната и оставяме да се готви за няколко часа, като периодично разбъркваме с дървена лъжица.
При нужда налейте още вода. Накрая, ако е много воден гювечът, добавете 2 с.л. брашно, разтворено в малко вода, и ще се сгъсти. Преди да изключите фурната, след като е готов летният зеленчуков гювеч, поръсете с нарязан магданоз. Да ви е сладко!