Домашни еклери с яйчен крем

Йозлям КадироваЙозлям КадироваПомощник Готвач10478602
01/08/2019
"Еклерите са едни от най-вкусните начини да кажеш на някого, че го обичаш "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо715
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с подготовката на яйчения крем.

Отделете 1/2 ч.ч. прясно мляко, в което разбийте част от захарта и жълтъците.

Поставете на котлона останалото прясно мляко, докато започне да се затопля. Когато това се случи, сипете захарта и бъркайте от време на време, докато млякото започне да завира.

Едва тогава изсипете брашното и царевично нишесте и бъркайте, докато започне да се сгъсти.

Смъкнете от котлона и оставете да изстине.

Разбийте белтъците на сняг и ги добавете при изстиналия яйчен крем. След това сипете течната сладкарска сметана и бъркайте отново.

Пареното тесто пригответе, като на котлона поставите смес от вода и олио, докато заври. След като течността е завряла, сипете брашното на 1 път и бъркайте, докато тестото започне да се отделя лесно от стените на съда.

Към изстиналото парено тесто добавете яйцата едно по едно, като бъркате добре.

Оформете еклери с помощта на шприц/пош и изпечете на 215 градуса за 15 минути, а след това намалете на 140 и изпечете 10 минути. След това изключете фурната, но в първите 10 минути не отваряйте вратичката.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар