Начин на приготвяне
Сложете захарта, лимонтузуто и водата в тенджера да се варят на висока температура.
Разбийте нишестето с една чаша вода хубаво, за да няма бучки и след няколко минути го добавете към захарния сироп.
Когато заври, намалете котлона на по-ниска степен и го бъркайте непрекъснато.
След около 40 минути вече трябва да е достатъчно гъст, тогава вече може да го махнете от котлона.
Добавете розовата вода и боята, разбъркайте го добре и го изсипете в правоъгълна тавичка върху намазнена хартия за печене.
По желание може да добавите ядки в домашния локум. Покрийте го с фолио и оставете за няколко часа в хладилник.
Традиционният Български Домашен Локум се реже на кубчета и се овалва в пудра захар, кокосови стърготини или разтопен шоколад.