Начин на приготвяне
За приготвяне на малеби затоплете прясното мляко и сипете захарта, докато се разтопи.
Добавете пшеничното нишесте и брашно и бъркайте непрекъснато, докато не се сгъсти.
След като се сгъсти, добавете маслото, сметаната и ванилията и бъркайте до пълното разтопяване на маслото.
Оставете да изстине.
За да приготвите еклерите, поставете водата и олиото на котлона на ниска степен. Когато течността заври - сипете наведнъж брашното и бъркайте енергично, докато се получи лепкаво тесто за еклери, което се отделя лесно от стените на съда.
След като изстине - добавете яйцата, едно по едно, като след всяко бъркате няколко минути.
Прехвърлете сместа в шприц/пош и оформете еклерите.
Изпечете ги на предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути. След това намалете на 180 градуса и изпечете още 10 минути.
Изгасете фурната, но все още не отваряйте - извадете ги след поне 10 минути. В противен случай вашите еклери ще спихнат.
В подходяща чаша сипете малко от изстиналото вече малеби, еклери (които сте напълнили предварително с малеби или течен шоколад) и пак крем. Така се процедира с всички чаши.
Съхранявайте в хладилник.