Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Малеби»Малеби с домашни еклери

Малеби с домашни еклери

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Малеби с домашни еклери
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • Малеби
  • прясно мляко - 500 г
  • захар - 1 в.ч.
  • нишесте - 1/3 ч.ч. пшенично
  • брашно - 1/3 ч.ч.
  • масло - 40 г
  • сметана - 1 с.л. (течна)
  • ванилия
  • За еклерите
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвяне на малеби затоплете прясното мляко и сипете захарта, докато се разтопи.

Добавете пшеничното нишесте и брашно и бъркайте непрекъснато, докато не се сгъсти.

След като се сгъсти, добавете маслото, сметаната и ванилията и бъркайте до пълното разтопяване на маслото.

Оставете да изстине.

За да приготвите еклерите, поставете водата и олиото на котлона на ниска степен. Когато течността заври - сипете наведнъж брашното и бъркайте енергично, докато се получи лепкаво тесто за еклери, което се отделя лесно от стените на съда.

След като изстине - добавете яйцата, едно по едно, като след всяко бъркате няколко минути.

Прехвърлете сместа в шприц/пош и оформете еклерите.

Изпечете ги на предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути. След това намалете на 180 градуса и изпечете още 10 минути.

Изгасете фурната, но все още не отваряйте - извадете ги след поне 10 минути. В противен случай вашите еклери ще спихнат.

В подходяща чаша сипете малко от изстиналото вече малеби, еклери (които сте напълнили предварително с малеби или течен шоколад) и пак крем. Така се процедира с всички чаши.

Съхранявайте в хладилник.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: