Начин на приготвяне
В съд си смесваме водата и олиото.
Поставяме на котлона, и оставяме, докато сместа заври.
Към нея добавяме брашното и бъркаме, докато се получи гъста смес.
Дърпаме от котлона и оставяме сместа да се охлади.
Започваме да добавяме едно по едно яйцата, като разбърква добре след всяко яйце.
Тестото за еклери става още по-гъсто и лепкаво.
Вземаме с лъжица малко от сместа и слагаме в тава, която предварително сме намаслили или застлали с хартия за печене.
Когато ги поставяме, оставяме разстояние между всички домашни еклерчета.
Поставяме в печката и печем за около 30 минути на 180 градуса.
Започваме да приготвяме крема за еклери, като към заврялото със захарта мляко добавяме размитото с малко вода брашно.
Бъркаме непрекъснато няколко минути, и чак тогава слагаме и маслото.
Накрая се добавят ванилиите.
Готовите еклери, които са вече охладени, ги разрязваме през средата и пълним с крем.
Опитайте и вие тези домашни еклери по рецепта на Бон Апети!