Телешко задушено с копър

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
67
46
04/06/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 931
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - 600 г
  • масло - 80 г
  • копър - 200 г пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества
Телешко Задушено

Начин на приготвяне

Подсушете хубаво телешкото месо и го нарежете на филийки.

Загрейте около половината от маслото и запържете нарязаните телешки филийки в него. Когато месото се запържи добре от двете страни се вади от мазнината и се прибира в подходящ съд на топло.

Отстранете дръжките на копъра и го нарежете на едро.

На дъното на предварително намазнена тавичка се слага пласт от половината копър, отгоре се нарежда месото, овкусява се със сол и черен пипер на вкус и се покрива с останалия копър. Отгоре се изсипва останалото масло.

Захлупете тавата и задушавайте телешкото с копъра за 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар