Телешко задушено с копър

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Телешко задушено с копър2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 600 г
  • масло - 80 г
  • копър - 200 г пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете хубаво телешкото месо и го нарежете на филийки.

Загрейте около половината от маслото и запържете нарязаните телешки филийки в него. Когато месото се запържи добре от двете страни се вади от мазнината и се прибира в подходящ съд на топло.

Отстранете дръжките на копъра и го нарежете на едро.

На дъното на предварително намазнена тавичка се слага пласт от половината копър, отгоре се нарежда месото, овкусява се със сол и черен пипер на вкус и се покрива с останалия копър. Отгоре се изсипва останалото масло.

Захлупете тавата и задушавайте телешкото с копъра за 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: