Начин на приготвяне
Натрийте месото с кимиона, черен пипер и сол. Нарежете го и го изпържете от всички страни до зачервяване заедно с обеления и нарязан на четвъртинки лук в тиган с 2 с.л. горещо олио.
Пресипете съдържанието на тигана в тавичка и печете 80-90 мин. в предварително загрята до 200 градуса фурна, като периодично наливате по малко топла вода.
Разбъркайте сладкото със соевия сос и намажете месото 10 мин., преди да го извадите от фурната.
Сварете измитите картофи за 25-30 мин. в подсолена вода, изпържете ги до златисто в останалото олио и ги поръсете със сол и черен пипер.
Пържете без мазнина в тефлонов тиган оформения на кубчета бекон, докато се зачерви, добавете нарязаните на ладийки обелени и почистени ябълки и гответе всичко 3-4 мин.
Прибавете бланшираното за 3-4 мин. в кипяща вода и отцедено брюкселско зеле, подправете с черен пипер и сол и след 5 мин. свалете от котлона.
Разпределете месото в порции и ги гарнирайте с картофите и зелето, полейте ги с претрития през сито сос и ги сервирайте.