Начин на приготвяне
Брюкселското зеле се почиства и нарязва на половинки. Запържва се в половината от загрятото краве масло, докато получи златист отенък. Изважда се в отделна чиния и на негово място се слагат счуканите скилидки чесън и нарязаният на дребно лук с останалото масло.
След като омекнат и след периодично разбъркване, се прибавя измитият ориз за ризото. Оризът се запържва и се разрежда с малко от топлия зеленчуков бульон.
След като оризът поеме бульона, се налива още от него. Ризотото се разбърква периодично и се налива от бульона до пълното му изчерпване. Към края на готвенето се овкусява със сол, смлян черен пипер, мащерка и настърган пармезан.
Брюкселското зеле се връща в съда и така се готви още малко време.
След това поднасяме нашето ризото с брюкселско зеле.
Добър апетит!