Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Брюкселско зеле в тесто

Брюкселско зеле в тесто

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Брюкселско зеле в тесто1 / 2
13/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 1.5 кг.
  • масло - 180 г
  • домати - 300 г
  • брашно - 20 г
  • яйца - 3 бр.
  • бира - 20 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • вода - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брюкселското зеле се измива и се вари на пара. Посолява се.

Приготвяме тесто от брашното, бирата, горещата вода и жълтъците от яйцата. След като тестото изстине, към него добавяме разбитите на сняг белтъци.

Получената пухкава смес оставяме да престои около 15 мин.

След това потапяме зеленцата в сместа и ги пържим в сгорещена мазнина.

Поставяме ги в чиния, като ги покриваме със запържените в маслото домати.

Преди да сервираме, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

3.6
51
41
33
20
10
Дай твоята оценка: