Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мезета»Брюкселско зеле със сос от гъби

Брюкселско зеле със сос от гъби

Брюкселско зеле със сос от гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • брюкселско зеле - 1 кг
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 40 г, краве
  • бяло вино - 150 мл, сухо
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко запържете в маслото ситно нарязания лук, добавете резенчетата гъби, виното и малко вода и задушавайте.

Когато гъбите омекнат, прибавете при непрекъснато бъркане брашното, размито с малко вода.

Щом сосът се сгъсти, го свалете от огъня и го овкусете с черния пипер и солта.

Залейте с готовия сос предварително свареното на пара брюкселско зеле и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: