Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сладка никулденска златоперка

Сладка никулденска златоперка

Сладка никулденска златоперка1 / 2
27/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 100 - 150 мл
  • мая - 7 г
  • масло - 65 г, краве
  • захар - ½ ч.ч.
  • сол - ¾ ч.л.
  • За украса
  • маскарпоне - 100 г или крема сирене
  • чери домати - ½ бр.
  • праскови - 1 - 2 бр. от компот
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от брашното, захарта, маята, яйцето, солта, маслото и млякото и го оставете да втасва на топло, докато увеличи обема си около 2 ½ пъти.

След това го премесете, разточете го на кора и я изрежете във формата на риба, като на плавниците и опашката направете напречни нарези.

От изрезките направете ивици, които сплетете на плитки, обиколете с тях тялото на рибата, оформете устата ѝ от парченца тесто и ѝ сложете черито за око.

Изпечете златоперката във фурна до златист цвят, намажете я със смесеното със захарта маскарпоне, наредете отгоре тънко нарязаните праскови, подобно на люспи и поднесете десерта.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: